dinsdag 6 maart 2018

We beschrijven een personage van Roald Dahl


In de klas zijn wij zeer uitbundig de personages en boeken van Roald Dahl aan het bekijken en bespreken. Zijn schrijfstijl is prachtig en hij beschrijft al zijn personages zo uitgebreid. Hierdoor krijgen we een duidelijk beeld van hoe ze zijn, hoe ze eruit zien, hoe ze zich gedragen...

Ook wij gaan nu aan de slag en proberen enkele personages zelf te beschrijven.

De kinderen konden kiezen uit de volgende personages: Matilda, Sofie, Meneer Griezel, Mevrouw Griezel en de Heks. Lees hieronder hun geweldige beschrijvingen.

17 opmerkingen:

  1. Sofie. Sofie heeft mooie roze huidskleur en blauwe glinsterende ogen en spectaculair geel haar. Want ze heeft een mooi en een spectaculair pyjamakleedje. Ze heeft ook een klein blauw brilletje en een lekkere lavendelgeur en een beetje rozengeur. Ze is aardig en ze is super leuk en niet bang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga vertellen over Matilda .
    Ze is een schattig, mooi meisje en een gevoelig meisje.
    Ze draagt vaak jurkjes met mooie bloemen...
    Ze ruikt naar bloemen. Als ze voorbij komt dan ruikt ze super lekker.
    Ze leest heel graag boeken, van haar anderhalf jaar kon ze lezen.
    Dit was Matilda.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De Heks. Haar haar is lang met vuilnis er in. Haar stem is heel zwaar. Zo zwaar als een beer. De ogen hebben grijze kleuren met groen. De geur is heel vies. Het ruikt naar drol. Haar kleding is zwart met grijs. Haar kleding is helemaal kapot. Haar huid is grijs. Ze is heel gemeen en ze pikt alles. Dit was de Heks.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit verhaal gaat over meneer Griezel.
    Hij heeft een groezemoes gezicht waar er saus en eten aan hangt.
    Rood en mooi glanzend. Met wat fluweel aan zijn kledij.
    Hij had een soort stinkende geur met wat goede geur.
    Hij is de strengste van de hele buurt. En hij is heel gek.
    En dat is echt de gek van de buurt. Hij laat de dieren schrikken.
    Dat is het verhaal van meneer Griezel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ga vertellen over Matilda. Matilda is een super mega lief en slim meisje. Ze ruikt naar bloesem en ze heeft een mooi, blauw jurkje aan met witte stippen. Ze heeft sprankelende ogen en ze heeft een super mooie mond. Als ze lacht glimmen haar tanden. Haar neus is super leuk, cool en grappig. Dit was mijn verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo, ik ben mevrouw Griezel. Mevrouw Griezel haar gezicht is vreselijk. Haar tanden waren super vuil. Haar ogen waren bruin. Haar kledij was heel oud. Er zat allemaal stof aan. De kleur was blauw, groen en rood. De geur was super vies, het ruikt naar vieze aardappelen. Ze is niet zo slim. Ze is wel een beetje gek. Ze doet nooit iets, ze blijft altijd thuis. Ze heeft ook een man. De man heet meneer Griezel.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is Matilda. Matilda heeft een prachtig lintje in haar haar. Ze draagt een paarsachtig rokje en een roze T-shirt met lange mouwen. Ze is zo slim als de slimste ter wereld. En ze is super lief en ze ruikt naar bloemen. Haar gezicht is zo zacht als een bloemblaadje. Haar mama is zo lief als een engel. Ze leest super graag boeken van de bibliotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ga uitleggen hoe Matilda er uit ziet. Ze lacht altijd en ze is slim. Ze ruikt super goed want ze ruikt naar parfum.
    Ze is lief en beleefd. Zo is ze tegen pesten.
    En ze heeft super krachten die cool zijn.
    Met die krachten heeft zij juf Engel geholpen om juffrouw Bulstronk weg te jagen omdat die tegen kinderen is. Dit was mijn beschrijving.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga vertellen over Matilda. Ze is heel slim. Ze is kei mooi. Ze heeft een rood rokje en blauwe schoenen aan. Ze heeft ook blond haar en ze heeft op haar hoofd een rood haarlint. Ze heeft veel fantasie. Haar kracht brengt mensen tot lachen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit is Matilda. Ze was klein en ze had een blauw jurkje aan. Ze had glanzend bruin haar. Ze had een prachtige mooie, rode lint rond haar haar. Ze draagt oranje schoenen. Ze ruikt naar rode bloemen. Ze lijkt net op een prinses. Ze houdt heel veel van boeken. En ze is het slimste meisje. Bedankt om dit te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo, ik ga jullie vertellen over mevrouw Griezel .
    Haar gezin bestaat uit twee personen: meneer Griezel en zij.
    En nu ga ik beginnen met mevrouw Griezel te beschrijven.
    Mevrouw Griezel is heel eenzaam.
    Ze ververst haar sokken in 1 jaar tijd. En ze doucht haar een keer per jaar. En ze heeft haar tanden al twee maanden niet gepoetst.
    Ze heeft eten in haar vieze haren. En ze is gemeen!
    Mensen staren altijd naar haar als ze naar de stad gaat.
    Daarom is ze heel gemeen. En ze is heel oud.
    Hopelijk hebben jullie genoten van deze tekst.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Matilda is een briljant meisje. Ze heeft een blond-achtige huid. Ze kon lezen toen we anderhalf jaar was. Ze had een blauwe jurk aan. Haar geur was zo goed van te lezen. Ze was zo slim dat ze spullen kon verplaatsen met haar gedachten. Ze begon boeken te lezen van beroemde schrijvers toen we nog maar 5 jaar was. En ze mocht pas van 6 jaar naar school.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Meneer Griezel is een hele harige man en er blijven altijd etensrestjes in zijn baard hangen. Hij stinkt heel hard want hij wast hem nooit en als hij hem wast komt er vuil vel af want hij wast hem maar een keer per jaar. Zijn kledij is bijna diamant paars en hij en zijn vrouw Mevrouw Griezel doen alles om elkaar het leven zuur te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit is Matilda . Ze is super slim en heel lief. Ze draagt een mooi blauw kleed met stippen. Haar ogen zijn zo mooi blauw. Maar Matilda heeft een groot geheim: met haar brein kan ze dingen laten bewegen. Ze kon al lezen toen ze anderhalf jaar was. Ze ging naar de bibliotheek, zo kon ze leren lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dit is Meneer Griezel. Zijn gezicht is schandalig lelijk. Er zitten resten eten in zijn baard. Zijn kleren zijn helemaal vernietigd door de gaten erin. En hij ruikt naar stinkkaas en koeienvlaai. Hij is humeurig en kwaad Dus mega-pega-lelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo mensen, ik ga Matilda beschrijven. Ze is een meisje dat heel slim is. Ze zit elke dag met haar neus in de boeken van de bib. En ze groeide op met boeken lezen. Ze is een lief klein meisje en ze ruikt lekker en ze is schattig. En ze heeft een speciaal brein. Daarom is ze zo slim en ze heeft een kracht. Dit is mijn beschrijving van Matilda.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Matilda is een slim meisje. Met haar kracht maakt ze iedereen aan het lachen. Ze is een kapoen van een meisje. Zo draagt ze een blauw rokje.

    Het is een pikblauw rokje met witte stippen. Ze leest stapels dikke boeken.

    Ze is een heel vriendelijk kind. Ze heeft bruin haren, als er licht op schijnt blinkt het.

    En ze kookt al! Ongelofelijk van haar 4 jaar kan ze koken. Ze kon al lezen als ze anderhalf jaar was. En ze draagt een rood lint. Ze draagt blauwe schoentjes en ze lacht bijna altijd. Ze is de slimste van haar klas.

    Hopelijk weten jullie meer over Matilda

    BeantwoordenVerwijderen