zaterdag 2 oktober 2021

Breng je sportclub mee naar school

 Na een lekker lang weekend dankzij het WK wielrennen vliegen we er terug in! 

Maar we blijven feesten want we hebben een jarige in de klas: Silke! Hiep hiep hiep... Hoera!!!!!


We oefenden onze nieuwe woordjes via ons rad-van-spelling! Draaien maar...



Op woensdag was het 'Breng je sportclub naar school'. Ineens zaten er voetballers, danseressen en basketballers in mijn klas!








Via een schrijfopdracht legden we onze hobby aan elkaar uit. Wat een leuke opdracht in combinatie met deze sportclubdag. Niet alle kinderen zijn aangesloten bij een sportclub maar hebben een andere interessante hobby. Tijdens het schrijven waren ze enorm gemotiveerd en werkten zeer nauwkeurig aan hun tekst. We maakten een woordspin en een kaldversie. Nadien was het tijd voor ons tekstje dat op de blog komt. Zijn jullie ook benieuwd? Je kan de tekstjes hier terugvinden! 












Op donderdag deden we een bewegingsles. Onze opdrachten hingen verspreid over de beide speelplaatsen. Een per een moesten we ze zoeken en oplossen. Liter - deciliter - centiliter en milliliter? Wij kunnen ermee werken!



































Tussen al het harde werken door verdienen we een tussendoortje! Just Dance is echt een topper bij ons!




We sloten ons WO-thema af! We kunnen nu werken met de kaart van onze gemeente.





Iedere week kijken wij naar 'De week van Karrewiet'. Nadien volgt een Kahoot-quiz. Nu is het tijd om zelf onze Kahoot-quiz te maken. Per twee bekijken we nauwkeurig Karrewiet, verzinnen we vragen en gaan we op zoek naar bijpassende foto's. Volgende week gaan we hem spelen voor de rest van de klas... Spannend!!





Wat een drukke maar gezellige week! Op naar de volgende!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten